Preview Mode Links will not work in preview mode

Aug 19, 2021

Rickie Ohlsson hittade in i gymmet under mitten av 2000-talet för att bygga på sig muskelmassa. Efter några år trillade han in på styrkelyft och tävlade utrustat. Efter att ha lessnat på utrustningen övergav han det för att testa på pojkdrömmen bodybuilding.

Han dietade och tränade för det och sedan blev det ett gång tävlingar. Efter att gjorde det kände han sig färdig med dietandet och ville tillbaka till styrkelyftet nu när klassiskt var ett alternativ.

Nu är han mitt uppe i att träna mot att göra något han aldrig trodde han skulle klara, nämligen att bänkpressa 200 kg. Hör värmlänningen berätta om sin styrketräningsresa och hur han ändrat uppfattning om något som känts omöjligt. Han tränar nu i sitt 1,5x3 meters skjul för att nå 200 kg i bänkpress.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.