Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 28, 2023

Det har gått lite mer än två månader sedan Fredrik Johansson blev den nionde mannen att vinna Sveriges Starkaste Man. Vi pratar om tiden nu efter tävlingen, kommande planer och tankar om framtiden – samt hur 400 kg i marklyft ska dras!

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är...


Dec 21, 2023

Efter EM i styrkelyft såg vi många stora herrar dra många tunga mark smalt. Även i de tyngre damklasserna såg vi samma fenomen. Vi ser också parallellt att många drar nära och över 500 kg sumo med andra stänger.

Tillsammans med Martin Lindby Åas debatteras; Vad är skillnaden i de olika lyften med olika...


Dec 14, 2023

Emil Norling är hemma igen efter ännu ett EM-guld till samlingen. Denna gången gick han i hamn "enkelt" så pass att han kunde hoppa 31 kg i sista marken för att gå för världsrekordet.

Den här gången kom 391 kg inte hela vägen, men den vikten hänger inte säkert. Emil berättar lite om hur livet ser ut nu...


Dec 7, 2023

Johan Espenkrona är nästan starkast i världen bland män +40 år. I helgen som var tävlade Johan, Europas Starkaste Master, om världsmästartiteln där han med samma poäng som ettan placerade sig som tvåa.

I detta avsnitt berättar Johan lite om och men för oss vid och runt tävlingen. Sin upplevelse och vad som...


Nov 30, 2023

Martin Lindby Åas är en styrkelyftshustler. Han har tränat på sedan januari 2015 då hans nyårslöfte ledde honom in i gymmet. Ganska snart insåg han att bara dra i grejer inte var så spännande utan ville bli stark.

Efter lite mer än ett år drog han 200 kg i marklyft och har nu lyckats dra 330 kg. Från att...