Preview Mode Links will not work in preview mode

Mar 4, 2021

Kenneth Mattsson var Sveriges andra världsmästare efter att en av hans närmsta vänner Stefan Nentis vann VM dagen innan i en lättare viktklass. Kenneth vann flera gånger SM, NM, EM och VM samt en världscup. Han stod på pallen internationellt i seniorsammanhang från 70- till 00-talet.

Kenneth slog flera europarekord och massor med världsrekord för veteraner. 1984 blev han första och enda svensk att bli invald i IPF (International Powerlifting Federation) Hall of Fame.

I andra delen med Kenneth kommer vi in på 80-talet och VM 1980 i Texas som han var stark favorit att vinna. Tyvärr så hade han inte allt med sig den tävlingen så han både kastade stänger och tänkte krossa domarsystem. Han berättar också om VM 1981 i Indien när han hade med sig barnmat och fick äta flera brukar för att bli mätt.

Sedan givetvis VM 1982 då Sverige fick sina första världsmästare i styrkelyft. Även den mentala biten och mental träning och hans tävlingsstrategier får vi ta del av. Året därpå vid VM 1983 hemma i Göteborg så berättar han om hur han egentligen tänkt pensionera sig från lyftning.

  • 00:02:01 – Kenneth in
  • 01:05:48 – Kenneth ut

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.