Preview Mode Links will not work in preview mode

Mar 11, 2021

Kenneth Mattsson var Sveriges andra världsmästare efter att en av hans närmsta vänner Stefan Nentis vann VM dagen innan i en lättare viktklass. Kenneth vann flera gånger SM, NM, EM och VM samt en världscup. Han stod på pallen internationellt i seniorsammanhang från 70- till 00-talet.

Kenneth slog flera europarekord och massor med världsrekord för veteraner. 1984 blev han första och enda svensk att bli invald i IPF (International Powerlifting Federation) Hall of Fame.

I del tre med Kenneth Mattsson får vi höra om när han la av med styrkelyft, men också hur han gjorde comeback. Vad som var tänkt som en motionssatsning resulterade i internationella medaljer. Under resan tillbaka till de forna vikterna berättar han också om sin kanske mest omfattade skada i lyftningen.

Vi får också höra om när bänkpresströjorna kom in i sporten och vad de gav. Vi avslutar även tävlingskarriären i detta avsnitt med de mest absurda historierna från tävlingar.

  • 00:02:54 – Kenneth in
  • 00:56:30 – Kenneth ut

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.