Preview Mode Links will not work in preview mode

Mar 18, 2021

Kenneth Mattsson var Sveriges andra världsmästare efter att en av hans närmsta vänner Stefan Nentis vann VM dagen innan i en lättare viktklass. Kenneth vann flera gånger SM, NM, EM och VM samt en världscup. Han stod på pallen internationellt i seniorsammanhang från 70- till 00-talet.

Kenneth slog flera europarekord och massor med världsrekord för veteraner. 1984 blev han första och enda svensk att bli invald i IPF (International Powerlifting Federation) Hall of Fame.

I fjärde avsnittet med Kenneth så tar vi vid där vi slutade. Han berättar om människor som betytt mycket för honom i början och under sin karriär. Sedan också en bänktävling när en av motståndarna hade på sig dubbla par bänkpresströjor för att lyfta mera. Vi får också höra om människor i sporten som betytt mycket för honom. Inte bara i sporten utan i livet.

  • 00:02:09 – Kenneth in
  • 01:16:01 – Kenneth ut

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.