Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 7, 2021

Det har gått 50 år sen det första världsmästerskapet i styrkelyft hölls i York, Pennsylvania. Ett mästerskap med tre deltagande nationer där nästan alla var amerikaner.

Under dessa 50 år har mycket hänt med sporten styrkelyft. Från att det inte fanns något styrkelyftförbund varken i Sverige eller världen till att flera nationer har flera olika förbund och så även flera världsförbund.

Utrustningen som lyftardräkter har kommit och gått. Eror har rests och fallit. Doping har gått från tillåtet till förbjudet och mycket mer. Vi kommer gå igenom hur världsmästerskapen sett ut vad gäller alla olika kategorier och förbund i ett antal avsnitt.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.