Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 14, 2022

Den 24 mars 2022 gick en av de största personerna inom styrkelyft ur tiden, Louie Simmons. Louie är känd för sitt gym Westside Barbell i Columbus, Ohio. Det gym som kommit att kallas det starkaste gymmet i världen och det inte av intet.

Louie har gjort mer för styrkelyft och styrketräning än vad de flesta kan förstå. Om du har använt dig av gummiband som motstånd på stången eller kört beltsquat, ja då är du influerad av Simmons.

Louie Simmons eller Westside Barbell, vilket är mest väl omtalat? Det ena är  inget utan det andra alla fall. Louie Simmons började träna i sin källare 1970, under åren så anslöt sig flera och tränad med honom. Detta ledde till att han fick utöka och ut ur hemmet till lokaler för att bedriva träningsverksamheten.

I det här avsnittet pratar vi om Westside Barbells alla olika platser och dess otroliga medlemmar. Sedan kanske mest fascinerande, hur ett gym kunde ha flera världsrekordhållare på samma postnummer.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.