Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 7, 2022

Den 24 mars 2022 gick en av de största personerna inom styrkelyft ur tiden, Louie Simmons. Louie är känd för sitt gym Westside Barbell i Columbus, Ohio. Det gym som kommit att kallas det starkaste gymmet i världen och det inte av intet.

Louie har gjort mer för styrkelyft och styrketräning än vad de flesta kan förstå. Om du har använt dig av gummiband som motstånd på stången eller kört beltsquat, ja då är du influerad av Simmons.

Redan i slutet av 1960-talet så började Louie Simmons addera inte allt för vanliga element i sin träning, men det var inget mot vad som skulle komma. Genom decennierna utvecklade han träningsmetoder som kom att få honom men framförallt andra att nå skyhöga nivåer inom lyftningen.

Idag är hans träning känd som Conjugate-metoden, eller Westsideträning. I dagens avsnitt får ni veta hur metoden kom till, och hur den utvecklats.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.