Preview Mode Links will not work in preview mode

Mar 21, 2024

Kjell Egil Bakkelund är en norsk styrkelyftare som senaste decenniet dominerat styrkelyft i alla former. Efter att som junior vunnit EM och VM gick han in i senioråldern och började även där vinna det som vinnas kunde. När han vunnit EM och VM i klass 83 kg gick han ner till klass 74 kg och gjorde det samma där samt en seger på World Games.

Efter klassiska VM 2023 valde han att göra en riktad satsning mot att försöka åstadkomma samma inom den klassiska lyftningen. Han började med att vid EM i slutet av 2023 chockhöja totalvärldsrekordet till 800 kg och nu har han gjort det igen vid Arnold Classic UK med 815 kg.

Idag får vi höra hur det började för Kjell, hur det varit sista året och vad som komma skall!

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar får gärna betygsätta podden på Apple Podcasts eller där där du lyssnar på den – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.